Over Pierre

Maastricht is een prachtige stad in het zuiden van Nederland, bekend om zijn historische gebouwen, gezellige terrassen en beroemde Limburgse streekproducten. Als je op zoek bent naar unieke merchandise om jouw herinneringen aan deze stad levend te houden of om jouw vrienden en familie te verrassen, dan ben je hier op de juiste plek, welkom op onze website!

Of je nu op zoek bent naar een specifiek souvenir of gewoon rondkijkt, onze webshop heeft iets voor iedereen. Wij bieden een exclusieve collectie van t-shirts die speciaal zijn ontworpen met hart voor de stad Maastricht. Ieder ontwerp is geïnspireerd op een lokale bezienswaardigheden, een typerende gewoonte of het Maastrichts dialect.

Waarom de naam Pierre?

Pierre is een Franse woord dat letterlijk “steen” betekent. Pierre in Maastricht verwijst naar de unieke grotten en historische fortificaties die in de stad te vinden zijn. Deze grotten en fortificaties zijn een belangrijk onderdeel van de culturele erfenis van Maastricht. Deze populaire toeristische trekpleisters geven de stad haar historische karakter.

Daarnaast is “pieren” (-> pierre) een kleinerende benaming voor MVV’ers en Maastrichtenaren. Deze zelfspot zien wij als een vorm van humor die kan zorgen voor luchtigheid en een positieve sfeer. Én dat is precies waar wij met onze t-shirts voor staan!

Duurzaamheid, kwaliteit en comfort

Onze webshop staat voor kwaliteit, originaliteit en duurzaamheid. Daarom zijn al onze t-shirts gemaakt van 100% biologisch katoen dat tevens GOTS-gecertificeerd is. Dit houdt in dat het katoen op een verantwoorde, duurzame wijze wordt geproduceerd. Beter voor mens, dier en het milieu. Kleding die lekker zit en waarin jij je goed voelt!