Over Pierre

Hey, leuk dat je er bent. Welkom op onze website!
Pierre Maastricht biedt een unieke collectie van t-shirts die speciaal zijn ontworpen met hart voor Maastricht; de leukste stad in het zuiden van Nederland 😉. Ieder ontwerp is geïnspireerd op een lokale bezienswaardigheid, een typerende gewoonte of het Maastrichts dialect.

Of je nu op zoek bent naar een Limburgs souvenir, een origineel cadeautje of gewoon even rondkijkt dan ben je hier op de juiste plek! Onze webshop heeft iets voor iedereen die houdt van Maastricht.

Onze visie

Sleutelhangers, koelkastmagneten en mokken, je kent het wel. Allemaal producten waarmee je jouw herinneringen aan een stad levend kunt houden. Maar helaas worden dit soort souvenirs meestal massaal geproduceerd waardoor het menigmaal een gevalletje ‘’13 in een dozijn” wordt. Daarnaast zijn doorsnee souvenirs vaak impulsieve aankopen die uiteindelijk ergens in een la belanden.

En juist dát is wat we bij Pierre Maastricht willen voorkomen. Wij investeren liever in een kwalitatief goed product waar we op de lange termijn blijvend plezier aan beleven. Hierbij staan originaliteit, functionaliteit en duurzaamheid centraal. Ieder kledingstuk heeft een eigen verhaal met een knipoog naar Maastricht. Géén clichématige souvenirtjes maar waardevolle tastbare herinneringen waar we trots op zijn. Oftewel, kleding die lekker zit en waarin jij je goed voelt!

Waarom de naam Pierre?

Pierre is de Franse vertaling voor ‘steen’. In Maastricht verwijst pierre naar de unieke grotten en historische fortificaties die in de stad te vinden zijn. Deze populaire toeristische trekpleisters geven de stad haar historische karakter.

Daarnaast is Pierre een woordspeling van de Maastrichtse geuzennaam ‘pier’ (meervoud: pieren, onze variant: pierre). Wat ons betreft een gezonde dosis zelfspot waarmee we ons kunnen onderscheiden.

Duurzaamheid, kwaliteit en comfort

Zoals hierboven eerder aangegeven hebben wij duurzaamheid hoog in ons vaandel. Zodoende zijn al onze producten gemaakt van 100% biologisch katoen dat tevens GOTS-gecertificeerd is. Dit houdt in dat het katoen op een verantwoorde, duurzame wijze wordt geproduceerd. Beter voor mens, dier en het milieu.